fer1

“Acció UV-Ucraïna” amb l’Ambaixador d’Ucraïna davant l’ONU

El 3 de gener, Fernando Carbonell Mestre, membre d’aquest Col·lectiu, durant la seva visita privada a la ciutat de Nova York, va ser rebut per l’Ambaixador Representant Permanent d’Ucraïna davant l’Organització de les Nacions Unides, Sr. Volodymyr Yelchenko.

mision2

La trobada, que va tenir lloc al edifici de la Representació Permanent d’Ucraïna, situat prop de la seu de l’ONU enmig del veïnat novaiorquès de Manhattan, va transcórrer amb la presència del Primer secretari de la missió, Oleh Nikolenko, i es va mantenir en un clima d’entusiasme.

fer5

Espanya i Ucraïna compartien tasca, durant el 2016, en el consell de Seguretat de l’ONU (Espanya va ser elegida com a membre no permanent per al període 2015-2016 i Ucraïna per al període 2016-2017), el que ha sigut un punt de referència en la conversa.

 

 

Fernando Carbonell va presentar als diplomàtics ucraïnesos la tasca que des de la Universitat de València -i amb el seu suport- resulta en la divulgació de temes sobre Ucraïna, en principi accessible per al món hispà en general, que intenta contribuir al diàleg intercultural i acadèmic.

El representant de “Acció UV-Ucraïna” es va centrar en l’exemple de la publicació del llibre de traduccions a l’espanyol de documents inèdits sobre l’entrada d’Ucraïna a l’ONU, “Destino San Francisco 1945: Ucrania, Estado miembro y fundador de la ONU“, que pot ser interessant reeditar.

fer3

L’Ambaixador Representant Permanent d’Ucraïna va rebre gratament la col·lecció d’edicions de “Acció UV-Ucraïna” i ha avançat que destinarà un exemplar del citat llibre a la Biblioteca Dag Hammarskjöld de les Nacions Unides. Així mateix, l’Ambaixador va ser obsequiat amb l’exemplar “Cavaller” de la col·lecció de socarrats de La Tenda de la Universitat de València, mostra d’art medieval valencià. Portat tot en una bossa institucional amb l’escut de la UV, l’Ambaixador va fer una broma: “the bag is important”.

Volodymyr Yelchenko, agraint tot, va assegurar que parlarà d’aquesta reunió amb el seu homòleg espanyol a l’ONU (l’Ambaixador Representant Permanent Román Oyarzun Marchesi).

WhatsApp Image 2017-01-03 at 23.59.25

En març del 2016, dos representants del Col·lectiu van mantindre en Roma una similar visita de cortesia amb l’Ambaixadora d’Ucraïna davant la Santa Seu: perquè allà on anem, portem a la Universitat de València per davant.

WhatsApp Image 2017-01-03 at 21.50.03