фрагмент-обкладинки

Publiquem un llibre amb materials sobre la fam provocada a la Ucraïna soviética de 1932-33.

Ens complau anunciar que aquest Col·lectiu ha publicat un nou llibre: Quan Ucraïna va perdre el gra i la vida. Materials de conferència sobre l’Holodomor, la gran fam artificial a la URSS de Stalin.
Descarregable en PDF a partir de l’enllaç.

subway (3)

La publicació uneix materials d’acadèmics valencians a partir de la sessió de col·loqui i cinema «Drames humanitaris del primer terç del s.XX a Europa: ‘Holodomor’, la gran fam artificial de 1932-1933 a l’URSS – tragèdia nacional del poble ucraïnès», celebrada el 25 de novembre de 2015 i que va organitzar el Col·lectiu d’Estudiants de la Universitat de València «Acció UV – Ucraïna» en col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i el Col·legi Major Rector Peset.

Des de llavors hi havia aquesta intenció de que el que allí s’habia ditno es perguera, de treure una publicació per facilitar la divulgació d’aquests coneixements i reflexions. Si bé amb una sèrie de dificultats, tenim el resultat al qual s’ha pogut arribar per pels voltants de la commemoració d’aquest any.

Els convidem a conèixer sobre el tema i fer reflexions amb paral·leles en l’actualitat des de la polifonia que ens ofereixen la Catedràtica d’Història contemporània Carmen García Monerris, el Catedràtic de Geografia Humana Joan Romero, el Professor Titular acreditat a Catedràtic de Dret Constitucional Carlos Flores i el exdegà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València Luis Miguel Romero Villafranca.

ph1-2

Els seus textos s’editen en commemoració dels aniversaris de l’Holodomor i per la divulgació de coneixements sobre aquells successos.

Aquest llibre, juntament amb els dos títols que publiquem en l’any 2015 ( “Ivan Franko. La ploma ucraïnesa dels clàssics hispans” i “Destinació Sant Francesc 1945: Ucraïna, Estat membre i fundador de l’ONU”) entra a formar la Col·lecció “Universitat de València – Ucraïna”.

Una altra cosa respecte del tema: prompte s’estrena una nova pel·lícula sobre l’Holodomor, de producció canadenca: Bitter Harvest.